Een open badkamer is ruimtelijk. Van een oude werkbank naar een nieuwe wastafel. Transparantie door drie glazen wanden in de douche. Een open badkamer geeft ruimte.

Vrijere woonvisie

Open badkamer

We zijn gewend muren op te trekken in onze huizen. Als je klein woont is het aan te raden ruimtes open te breken. Het lijkt ruimer, je krijgt veel meer licht. Door met een nieuw inzicht naar je ruimte te kijken, zijn er meer mogelijkheden het anders in te delen. Waarom je badkamer wegstoppen en verkleinen als je ook een open badkamer als mogelijkheid hebt? Ik plaatste mijn douche midden in de ruimte, aan drie zijden glas. Waanzinnig hoe licht, ruimtelijk en luchtig de bovenverdieping nu is. Mijn werkplek en kledingruimte heb ik in elkaar laten overlopen. De hele bovenverdieping van mijn huis is multifunctioneel. Het weghalen van het verlaagde plafond maakte van een benauwende ruimte een open verdieping met grandeur!

Een interieur valt of staat met een juiste mix van kleur, vorm en materiaal. Maar ook met andere ogen kijken. Dat is vaak lastig, omdat je spullen er nu eenmaal staan. Ga erop uit, lekker wandelen. Kijk om je heen en fotografeer wat je ziet. Een elegante deurbel, een prachtige kleur groen of paars of welke kleur dan ook. Wellicht heb je een favoriet snoepje dat je graag als inspiratiebron wilt gebruiken. Pin je niet vast op bestaande spullen, maar verruim je blik. Kom los van woonbladen, tv programma’s en kleurenwaaiers. Je omgeving biedt zoveel meer!