Het concept klein maar groots wonen

Het concept klein maar groots wonen is een feit. Tijdens mijn zoektocht naar een kleiner huis viel het mij vaak op dat de nadruk ligt op klein en krap. Donkere vloeren, kleine hokjes, verlaagde plafonds, maar vooral teveel spullen. Dat is helemaal niet nodig en zo ontstond tijdens de verbouw van mijn schippershuis (70m2) mijn concept: klein maar groots wonen. Woon je klein dan zijn licht & luchtig de toverwoorden, voor mij zijn het de pijlers van mijn ontwerpen.

Huizen kijken, van binnen en buiten, ik herinner me dat ik dat als kind graag deed. Spannend, verrassend of teleurstellend het kon alle kanten op. Niet wetende dat deze interesse eigenlijk mijn talent is. Een talent dat lange tijd onaangeroerd bleef. Het kwam wel altijd weer op mijn pad, als formulemanager van Verf & Wand en deed via zelfstudie een cursus Interieurarchitectuur. Maar daar bleef het bij.

Tot 2014.  Een Spaanse villa toverde ik in no time om tot een plaatje van een huis. Helemaal van nu, maar met behoud van het karakter. Dat vind ik belangrijk. Ik hergebruikte vele meubels, krijtverf deed wonderen. Ontwierp voor de boven-en benedenverdieping een trendy keuken, mixte oud met nieuw. En het resultaat een boetiekstyle villa waar menig huurder op af zou komen. Missie geslaagd.

Toen mijn klusser daar vroeg:”Ben jij interieur ontwerper?”, zei ik nee hoor. Maar ik ben het wel! Wat een mooie constatering een paar maanden later. Vol passie en plezier volgde ik de opleiding Interieurstyling aan de Interieuracademie. Daarnaast al diverse klussen op mijn pad. Maar het zit in mijn bloed. “Jouw creatieve brein en verbeeldingskracht zijn kadootjes waar je iets mee moet doen”, zei mijn docente. Ze had gelijk en nu is mijn woonconcept een feit.

Net als jij woon ik in een klein huis. En als je klein woont heeft je huis licht & luchtig nodig, dat zijn mijn pijlers. Maar een interieur is vooral een weerspiegeling van haar bewoner(s). En dat ben jij! Net als dat mijn huis, echt Harriet is. Ik hou van industrieel en elegant. En van bloemen en mooie kunstwerken. En dat is wat het mijn huis maakt. Klein maar groots!

Ik ontwerp vanuit een vrije woonvisie. Haal inspiratie uit mijn omgeving, de natuur is een grote inspiratiebron. Siergrassen zijn de kleur van de lambrisering in mijn hal, zeegras op mijn trap, jute als buitenvloerkleed, het geel in mijn kunstwerk is net koolzaad, het brengt mijn huis tot leven.

Wil jij ook klein maar groots wonen? Dat kan, bel 06 29319450 of Skype (harriet.dob) met me. Laat me weten waar je tegenaan loopt. Op hoofdlijnen geef ik mijn eerste indruk. Ik help je graag daarna van het huis jouw huis te maken. We spreken elkaar gauw!

Warme groet,

Harriet Dob